Администраторите на Рейнджърс обявиха, че са приели оферта за покупка на клуба

Администраторите на намиращия се в криза шотландски гранд Глазгоу Рейнджърс обявиха, че са приели оферта за покупка на клуба, съобщава агенция Ройтерс. Административни управници на клуба Фелпс и Дъф са предпочели предложението на консорциума, оглавяван от бившия изпълнителен директор на Шефилд Юнайтед Чарлз Грийн.

 

Шотландският гранд, който е под администрация заради финансови проблеми, бе глобен със 160 000 паунда и има наложено трансферно ембарго за срок от една година заради финансови нарушения, които изправиха клуба пред фалит, припомня БТА.

 

"Грийн е поел значителен финансов ангажимент, период на изключителни права за завършване на покупката на на клуба и се очаква тя да бъде финализирана на 6 юни", се казва в съобщение на клуба.

 

Рейнджърс е под административно управление заради дългове от над 50 милиона лири. От актива на отбора бяха отнети десет точки.

 

Рейнджърс, който е основан през 1873 година, е 54 пъти шампион на Шотландия, 33 пъти е носител на националната купа Шотландия и 27 пъти е печелил купата на шотландската футболна лига, а през 1972 година печели турнира за Купата на УЕФА.