Официално: Раул ще играе в Катар

снимка: БТА

Бившият вече нападател на Шалке 04 Раул Гонзалес ще играе в катарския Ал Сад, където преминава със свободен трансфер. Това бе потвърдено от самия клуб.

 

Още преди края на сезона бе обявено, че испанският голаджия напуска Германия след 2 години престой в Гелзенкирхен, но за бъдещето му имаше редица спекулации.

 

Сега Ал Сад съобщи чрез официалния си сайт, че 34-годишният футболист ще облече фланелката на клуба през следващия сезон.

 

Раул достигна статута на легенда в Реал Мадрид, където от дебюта си през 1994 година спечели 6 титли на Испания и 3 на Европа.

 

Той се превърна и в реализатор номер едно за „кралския клуб" с 323 гола и след 16 години напусна тима, за да се присъедини към Шалке преди два сезона.

 

При „кралско-сините" нападателят също се радваше на сполучлив престой. Той отбеляза 40 попадения за тима, спечели Купата на Германия и игра на полуфинал в Шампионската лига. След края на кампанията клуба от Гелзенкирхен обяви, че ще извади от употреба номер 7, с който се подвизаваше Раул.

 

Бившият испански национал е и рекордьор по попадения в Шампионската лига, като е наниза 71 гола в най-престижната клубна надпревара.