Емил Данчев: Бербатов няма да играе за друг клуб в Англия

снимка: БТА

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов няма да играе в друг клуб от Премиършип. Това заяви лично агентът на футболиста Емил Данчев.

 

Този сезон Бербатов има само 12 мача за клуба в първенството и получи картбланш от сър Алекс Фъргюсън да си търси нов клуб през лятото.

 

През март шотландецът взе решение да удължи договора на нападателя с една година, за да не си тръгне без пари през лятото и сега се очаква той да бъде продаден.

 

„Димитър не иска да играе за друг отбор в Англия. Той има желанието да се впусне в ново предизвикателство в друго първенство. Сезонът за него бе разочароващ и единственото, което той иска, е да играе футбол," заяви Емил Данчев пред Goal.com.

 

Завръщане в Германия изглежда най-вероятната переспектива пред бившия футболист на Байер Леверкузен, интерес към който има от шампиона Борусия Дортмунд и финалиста в шампионската лига Байерн Мюнхен. Цената, за която се очаква миналогодишният голмайстор във Висшата лига да напусне „Олд Трафорд" е между 6 и 8 милиона паунда.

 

Юнайтед обмисляше да върне Бербатов в Тотнъм, като го размени за Лука Модрич, но Данчев подчерта, че бившият капитан на националния ни отбор има желание да смени обстановката, след като прекара шест години на Острова.

 

Бербатов пристигна при „червените дяволи" през лятото на 2008 година за сумата от 30.75 милиона паунда от Тотнъм, а преди дни сър Алекс подчерта, че няма да му позволи да си тръгне за сума, която не удовлетворява клуба.

 

„Бербатов е играч от голяма класа, който игра в продължение на години на високо ниво. Няма да го оставим да си тръгне без пари," подчерта мениджърът на Манчестър Юнайтед миналия месец.


Наскоро се появиха информации, че Лацио вече е започнал преговори за българския нападател.