Гол на Мартин Петров не стигна на Болтън за победа

снимка: Guliver/Getty Images

Мартин Петров откри резултата за Болтън срещу Уест Бромич Албиън, но тимът на българина не можа да спечели ключови три точки в 37-ия кръг, след като мачът на „Рийбок Стейдиъм" завърши 2:2.

 

Българският халф бе точен от дузпа през първото полувреме, а автогол на Били Джоунс изведе Болтън с два гола аванс в 74-ата минута. Гостите обаче стигнаха до равенството, благодарение на финален щурм и два точни удара на Крис Брънт и Джеймс Морисън - 2:2.

 

Болтън остава в зоната на изпадащите, защото има само 35 точки, а основният му конкурент Куинс Парк Рейнджърс постигна драматичен успех с 1:0 в домакинството си на Стоук Сити. Джибрил Сисе донесе успеха на новаците в Премиършип с гол в 90-ата минута и те вече имат 37 точки на 17-тото място. Болтън остава 18-ти с 2 пункта по-малко от КПР и Уигън Атлетик, който още не е играл през този кръг.

 

Марк Дейвис бе повален в наказателното поле на УБА в 23-ата минута от Кейт Андрюс и реферът отсъди дузпа за домакините, която бе изпълнена точно от Мартин Петров. Българският халф стреля остро в левия ъгъл, а вратарят Пол Робинсън не можа да го отрази, въпреки че позна посоката на топката.

 

В 74-ата минута Били Джоунс си вкара злощастен автогол, след като Петров направи пробив отляво и центрира по земя, а в стремежа си да изчисти топката Лиън Риджуел я прати в тялото на Джоунс, след което тя се оплете в мрежата - 2:0.

 

В 77-ата все пак Уест Бромич се върна в мача чрез Брънт, който с мощен удар не остави никакви шансове за Адам Богдан.

 

Щурмът на гостите, които не се бореха за нищо, доведе до изненадващо изравняване в последната минута на срещата - Джеймс Морисън бе точен след добра комбинация между него и Крис Брънт, за да стане резултатът 2:2.

 

В друг мач от следобедната програма на деня Фулъм надигра Съндърланд с 2:1, а Уулвърхямптън завърши 0:0 при домакинството си на Евертън.