Слаб мач и две нули за Славия и Берое

снимка: Beroe Online

Славия и Берое не успяха да си отбележат голове и завършиха при нулево равенство пред по-малко от 500 души на стадиона в столичния квартал „Овча Купел".

 

„Белите" имат почти илюзорни шансове за третото място, а Берое осигури оставането си в елита и това явно повлия на двата отбора, които изиграха посредствен двубой с изключително малко голови положения. По-чистите такива все пак бяха пред вратата на старозагорци.

 

Така Славия записа трети пореден мач без победа, но сдоби актив от 44 точки и все пак запази дистанцията до третото място, даващо сигурна европейска квота на 11 точки, след като Черноморец направи 1:1 с Миньор в петък.

 

Със седмото си равенство през сезона тима на Илиан Илиев придоби 31 пункта и изпревари Миньор с една точка в битката за 9-то място.

 

Преди началото на срещата изгоненият нападателят на домакините Николай Божов хвърли в публиката топка и фланелка, с което се сбогува с феновете. Божов отбеляза редица важни попадения за клуба, но от следващия сезон няма да е част от него.

 

През първото полувреме обаче малкото фенове, дошли да наблюдават футбол в слънчевия неделен следобед, не станаха свидетели на нищо интересно. Пред двете врати сериозните головите положения липсваха, а битката се водеше предимно в центъра на терена.

 

В края на полувремето футболистите на Илиян Илиев натиснаха домакините, но най-чистата ситуация стана пред вратата на Кирил Акалски. В 39-та минута Акиоши центрира добре в наказателното поле, Златков стреля силно с глава, но бившият страж на Левски успя да се намеси добре.

 

И след почивката играта на стадион „Славия" бе далеч от определението за качествен футбол. Чак в 70-та минута Златинов пробва да затрудни сериозно Акалски с удар от дъгата пред наказателното поле, но дошлият през зимата в Стара Загора вратар спаси, а при добваквата Спас Георгиев стреля в аут.

 

В 82-та минута страхотен шут на Живко Желев от пряк свободен удар бе отразен с мъка от Акалски и с това се изчерпа всичко по-интересно в двубоя, а точките бяха поделени.