Манчини: Дори и да бием Юнайтед, те остават фаворит

снимка: БТА

Роберто Манчини смята, че големият съперник Манчестър Юнайтед ще остане фаворит за титлата в Англия, дори при успех на водения от него Манчестър Сити в дербито в понеделник.

 

Сити може да се завърне на върха на класирането по голова разлика два кръга преди края на сезона във Висшата лига, ако успее да стигне до успеха пред собствена публика на "Етихад Стейдиъм".

 

"Мисля, че дори да спечелим този мач, те ще бъдат фаворити и ще останат с по-големи шансове от нас (за титлата)", заяви Манчини.

 

"След дербито ние гостуваме на Нюкасъл, което ще бъде много тежко, а след това приемаме Куинс Парк Рейнджърс. На Юнайтед остава да играе срещу Суонси и Съндърланд, а това според мен са два лесни мача", допълни той.

 

"В крайна сметка ние нямаме какво да губим. Можем само да бъдем горди от представянето си през този сезон", каза още Манчини.

 

В действителност програмата на Сити изглежда доста по-тежка, тъй като Нюкасъл се стреми към място в Шампионската лига, а Куинс Парк Рейнджърс води битка за оцеляване в елита.

 

В същото време съперниците на Юнайтед - Суонси и Съндърланд, са в средата на таблицата и не се борят за нищо. Манчини няма проблеми с контузени футболисти, а в състава след наказание се завръща нападателя Марио Балотели.