Черноморец не сбърка срещу Ботев и е само на точка от второто място

галерия:

Черноморец победи Ботев Враца с 3:1 на стадион „Лазур" в Бургас и скъси дистанцията до второто място само на точка.

 

По-рано тази вечер Литекс и Лудогорец направиха 1:1 и това позволи на бургазлии да дръпнат на Литекс с пет точки в борбата за място в Европа. Левски пък е на цели седем точки зад „акулите". Сините обаче имат мач по-малко.

 

На своя стадион футболистите на Димитър Димитров диктуваха темпото през цялото време и победиха врачани с голове на Венцислав Христов, Яник Боли и Аатиф Шаешу. За гостите точен бе Илия Илиев от пряк свободен удар.

 

Единственото негативно нещо за Черноморец в срещата бе червеният картон на Цветомир Цонков в последната минута.

 

Поражението бе 14-то за футболистите на Тони Здравков през тази кампания, но те остават на 12-то място и с 21 точки почти са осигурили оставането си в А група, тъй като до опасната зона ги делят 8 пункта.

 

Домакините започнаха двубоя много активно и още преди да е изтекла първата минута от началото на двубоя можеха да отбележат - Шаешу стреля към вратата на Ботев, но топката премина покрай лявата греда.

 

Все пак в 14-та минута резултатът бе открит. Христов бе намерен в наказателното поле и с прецизен удар прати кълбото в левия ъгъл на вратата за 1:0.

 

След попадението футболистите на Димитър Димитров продължиха да диктуват случващото се на терена, но не успяваха да достигнат до второ попадение. Постепенно темпото поспадна и гостите се възползваха и успяха да изравнят резултата.

 

В 38-та минута Илия Илиев изпълни пряк свободен удар по перфектен начин, топката се удари в напречната греда на вратата на Стоян Колев и се оплете в мрежата зад гърба му зад 1:1.

 

„Акулите" реагираха като ужилени и само три минути по-късно отново водеха в резултата. При една атака отдясно Лоривал Асис центрира в наказателното поле на врачани, а Яник Боли я прати топката с глава в мрежата за 2:1.

 

Черноморец започна втората част с мисълта да си осигури по-комфортна преднина и го стори две минути след подновяването на играта, когато топовен шит на Шаешу влетя неспасяемо във вратата на Цветковски.

 

В 62-та минута дойде и една от най-интересните ситуации в срещата. Главният съдия Никола Попов посочи бялата точка след съприкосновение между стража на Ботев и Ябик Боли, но след консултация с помощника му Антон Терзиев наказателният удар бе отменен.

 

До края на срещата Черноморец бе по-активният отбор и се опита да стигне и до четвърти гол, но Фо-Поре и Мелконян не успяха да отбележат. За гостите Балтанов се опита да притесни Колев, но стражът на Черноморец бе стабилен на мястото си.

 

Двубоят завърши с глупав червен картон на Цветомир Цонков, който безсмислено се опита да бави времето в последната минута при един свободен удар и видя жълтия цвят за втори път.