Стойчо Младенов доволен от успеха и отново похвали младите

снимка: Булфото

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе видимо доволен от победата срещу Славия, която донесе отново 6 точки аванс на отбора на върха в класирането.

 

Благодарение на гола на резервата Станислав Костов „армейците" стигнаха до ценния успех с 0:1 в столичния квартал овча купел. Така те започнаха с победа поредицата от трудни мачове, която продължава още тази неделя с двубой срещу Черно море на „Българска армия".

 

„Първото полувреме не стояхме много добре, но направихме добро втори. Постигнахме това, което търсехме, и съм доволен", заяви непосредствено след двубоя легендата на ЦСКА.

 

„Извадих Томас и пуснах Костов, тъй като исках да засилим играта в офанзивен план. Двамта с Мораеш играха много добре заедно".

 

Младенов за пореден път засипа с похвали младите футболисти на ЦСКА, които през тази пролет носят отбора на своя гръб.

 

„Учим момчетата най-вече на дух. Те защитават името много добре и то в трудни моменти. Поемат отговорност във важните моменти и засега се справят чудесно. Знаете, че емблемата тежи много, но момчетата се справят психически и особено Карачанаков и Костов ни донесоха не една или две точки досега", коментира специалистът.

 

„Мисля, че се справяме чудесно и се опитваме да играем добре и в нападение, и в защита. Този рационален футбол, който се опитваме да демонстрираме, ни носи успех. Има 6 двубоя до края, но ние не мислим толкова далеч в бъдещето, а играем мач за мач".

 

В края на изявлението си Младенов коментира и ситуацията, която вчера се получи в Перник. Миньор излезе с юношите в знак на протест срещу БФС и Лудогорец разгроми местния отбор със 7:0.

 

„Не съм изненадан. Знаехме, че ще стане така. И вие знаехте. Има си ръководители, които трябва да вземат спешни мерки. Опитваме се да правим нещата така, както в Германия и Испания, но там такива неща не се получават", завърши екзекуторът на Ливърпул.