Футболен турнир в подкрепа на Стилиян Петров се проведе в Перник

снимка: avfc.co.uk

Футболен турнир в подкрепа на Стилиян Петров се проведе днес в Перник по инициатива на възпитаниците на спортно училище "Олимпиец".

 

В проявата се включиха 10 отбора от пет училища, като всички младежи играха с фланелки с номер 19, на които е изписано "Стенли, Перник е с теб!!!", информира БТА.

 

Датата на проявата бе обявена преди две седмици и символично съвпада с номера, с който се състезава футболистът.

 

Победител в надпреварата стана отборът на Професионалната гимназия по строителство и архитектура "Арх. Йордан Миланов".

 

Състезателите, класирали се на призово място получиха купа, медали и фланелки с номер 19 и послание към капитана на националния ни отбор. Бяха отличени голмайстор, най-добър вратар и най-полезен играч.

 

Инициативен комитет от спортно училище "Олимпиец" е написал писмо до ФК "Астън Вила", в което учениците от спортното училище заявяват, че се гордеят с успехите на българина, тръгнал от Монтана и покорил стадионите в Шотландия и Англия.

 

Един от възпитаниците на учебното заведение - Камен Качаков е написал песен за Стилиян Петров, която младежите също ще изпратят на футболиста. Пернишките спортни надежди посочват, че сега на Стилиян му предстои най-важният мач и те вярват, че ще успее да победи болестта.