Христо Стоичков: Не може само приказки, трябва и професионализъм

снимка: Булфото

Треньорът на Литекс Христо Стоичков не бе никак доволен от поведението на играчите си най-вече през второто полувреме, когато шампионите не бяха достатъчно ефективни.

 

„Оранжевите" загубиха с 0:1 от Локомотив Пловдив след наглед случаен гол на Йонес Бенжелюн в 79-ата минута, когато Илко Пиргов не прецени добре полета на топката, отправена при статично положение от Сержиньо.

 

„След загуба коментарите са малко, а анализите трябва да бъдат много", започна Стоичков. „След почивката май си повярвахме, че много бързо е свършил мача. Не можем да караме само на приказки, трябва и професионализъм, трябва да уважаваме съперника си.

 

Трябва да бъдеш максимално дисциплиниран и максимално отговорен в това, което вършиш на терена. Сега ни остава да следваме целите си в първенството", завърши Камата, видимо разочарован от играта на възпитаниците си, които така и не успяха да застрашат сериозно вратаря на гостите Иван Караджов от игрова ситуация.

 

Единственият опасен изстрел към целта след почивката бе отправен от пряк свободен удар от Христо Янев, но стражът на „железничарите" по прекрасен начин спаси тима си от изравняване.