Бербатов попадна в разширената група на Юнайтед за мача с Уигън

снимка: БТА

Българският нападател Димитър Бербатов попадна в разширения състав от 22 футболисти на Манчестър Юнайтед за утрешното гостуване на предпоследния Уигън от 33-ия кръг на английската Висша лига.

 

Бербатов обаче няма шансове да започне като титуляр, а дори по всяка вероятност ще отпадне от групата от 18 играчи за мача, въпреки че отбеляза хеттрик при победата с 5:0 срещу Уигън на 26 декември на "Олд Трафорд".

 

Португалското крило Нани, който пропусна успеха с 2:0 над Куинс Парк Рейнджърс в неделя, е възстановен от контузията на глезена и ще бъде на разположение на сър Алекс Фъргюсън, макар че се очаква да остане на пейката.

 

Сър Алекс почти сигурно ще даде почивка на ветераните Пол Скоулс и Рио Фърдинанд, които най-вероятно ще бъдат заменени от Том Клевърли и Крис Смолинг.

 

Юнайтед има 14 победи в 14 мача срещу Уигън при голова разлика 46:4. Отборът на "Латикс" не е вкарвал гол в мрежата на съперника от 22 август 2009 година (1:2) в пет поредни срещи, в които е допуснал 21 гола, припомня БТА.

 

Юнайтед търси рекордна 20-а титла във Висшата лига. Отборът натрупа аванс от 8 точки пред Манчестър Сити, след като записа 11 победи в последните си 12 срещи в първенството.