Буфон все още не е преговарял за нов договор

снимка: Guliver/Getty Images

Агентът на Джанлуиджи Буфон Силвано Мартина заяви, че неговият клиент все още не е започнал преговори за подновяването на контракта си с Ювентус.

 

Вратарят на Старата госпожа има договор до 2013 година с отбора, като се смята, торинският гранд има желание да задържи италианския национал до края на неговата кариера.

 

Наскоро излезнаха информации, че ръководството на Ювентус е изготвило договорът и се чака само подписът на Буфон. Силвано Марина обаче отрече тези информации, заявявайки че двете страни все още не са обсъждали нищо.

 

„Подновяване на договора на Буфон? Към този момент ние все още не сме преговаряли с клуба по този въпрос", предаде пред Calciomercatoweb представителят на стража на Ювентус, цитиран от goal.com.

 

Вратарят на няколко пъти обяви, че не бърза с подписването на нов контракт с клуба от Торино, но би искал да остане още дълго при „бианконерите". На няколко пъти името на стража бе свързвано с трансфер в Англия, като най-напористи в желанието си бяха Манчестър Сити и Челси.

 

Буфон има над 100 мача за националния отбор на Италия и е част от отбора на Ювентус от лятото на 2001 година. Тогава от клуба извадиха невероятни 32.6 милиона евро за услугите на талантливия вратар на Парма. До ден днешен това остава най-скъпият трансфер на вратар.

 

Въпреки няколко по-сериозни контузии и изваждането на Ювентус от Серия А Буфон остава в торинския гранд, като за повече от 10 години има над 360 мача за отбора във всички турнири.