Президентът на Спортист (Своге) отвърна на обвиненията на треньора на Малеш

Президентът на Спортист (Своге) Христо Димитров остана крайно разочарован от изказванията на старши треньора на Малеш (Микрево) Пламен Мицански, че съдиите имат основна заслуга за успеха на свогенци с 2:1 в среща от 20-ия кръг в Западната Б група.

 

В изказване за печатни и електронни медии Мицански почти изцяло се концентрира върху действията на реферите и нарече асистентите "стажант-съдии".

 

Христо Димитров отговори чрез БТА на обвиненията и заяви, че Спортист е трябвало да спечели минимум с пет гола разлика, а не едва с 2:1:

 

"Първо искам да поздравя футболистите на Малеш за себераздаването и голямото желание, с което играха в мача със Спортист (Своге). Убеден съм, че ако играят така във всеки мач, ще запазят мястото си в "Б" група. Пожелавам им го от все сърце.

 

Относно обвиненията на техния треньор - Микревският Моуриньо, че съдиите са помагали на Спортист, ще отговоря, че Спортист (Своге) никога не е имал съдийска подкрепа. Напротив! И нас ни порязаха в Гоце Делчев и същият съдия, който опорочи мача там, сега направи същото и на мача във Видин между Бдин и Академик.

 

Знам, че ви боли г-н Моуриньо, но вината е наша. Трябваше да ви вкараме 5 гола, та да не пищите като вдовица... Защото когато Бдин ви биеше като сватбарски тъпан с лекота, тогава не плакахте. И всичко беше нормално. Тогава правихте дузпи с лека ръка, а сега ви е криво, че ви победихме с футбол.

 

Не настройвайте съдии и отбори против Спортист, г-н Моуриньо, гледайте си вашия отбор. Защото наистина имате добър отбор и ако играете с такъв хъс, както срещу нас, ще запазите мястото си в професионалния футбол. Което наистина от сърце ви го пожелавам. Успех, г-н Мицански, и не прекалявайте с витамините преди мачовете със Спортист, приятелю!

 

С най-голямо уважение към Малеш - Христо Димитров, президент на ПФК Спортист (Своге)".

 

Спортист в момента заема 2-о място в класирането на Западната Б група с 41 точки, на 3 след лидера Пирин (Гоце Делчев) и с три пред Бдин (Видин).