Ди Матео иска от Челси само победи до края на сезона

снимка: БТА

Мениджърът на Челси Роберто Манчини подчерта, че тимът му трябва да спечели всичките си останали мачове до края на сезона, за да може да се класира за квалификациите на Шампионската лига, след като снощи направи 1:1 с Фулъм.

 

„Сините" водеха през по-голямата част от срещата благодарение на попадение от дузпа на Франк Лампард в началото, но късен гол на Клинт Демпси донесе точката за „котиджърс".

 

41-годишният специалист обаче е сигурен, че отборът има класата, за да си осигури желаното място в Европа.

 

„Сега сме толкова близо до четвъртото място, колкото бяхме и преди това. Още от началото ситуацията бе трудна. Трябва да гледаме позитивно. Имаме добър състав, пълен с класни играчи, които ще ни помогнат да изпълним целта си.

 

Трябва да спечелим възможно най-много точки. Когато изоставаш напрежението винаги е по-голямо, но сега сме с една точка по-близо - така гледам на нещата аз.

 

Не може да отписваме Нюкасъл, тъй като те печелят своите мачове. Така че за четвъртата позиция се борим три отбора. Разликата с Арсенал също е малка.

 

Този уикенд видяхме някои изненадващи резултати. Шампионатът е оспорван и няма лесни мачове. Нашият отбор е опитен и това е факт. Но и опонентите имат качествени селекции", заяви италианецът след срещата с Фулъм.

 

Той съжали за начина, по който тимът му позволи да получи гол, при положение, че преди това пропусна няколко ситуации да отбележи второ попадение и да реши срещата в своя полза.

 

„Мачът с Фулъм е дерби и винаги е труден. Не успяхме да вкараме втори гол и да прекършим интригата. Това е проблем, но положихме доста усилия, за да стигнем до победата и се разочаровахме много, когато ни изравниха. 1:0 е много опасен резултат", завърши Ди Матео.