С човек по-малко Локомотив Пловдив спечели срещу Видима

галерия:

снимка: Булфото

Въпреки че игра с десетима души на терена около час срещу Видима, Локомотив Пловдив се поздрави с победа 3:2 и продължи успешната си серия в двубоите с тима от Севлиево.

 

Възпитаниците на Емил Велев записаха 11-та победа на собствения си стадион в пловдивския парк „Лаута" и вече имат 43 точки, с което запазват шестото място в класирането. Видима остава на 14-та позиция с актив от 13 пункта - на три пред 15-ия Калиакра и с 4 по-малко от 13-ия Локомотив София.

 

Любомир Витанов реализира първия гол в срещата още в 13-ата минута, с което завърши по най-добрия начин изпълнение на статично положение - Илиян Йорданов центрира от корнер и халфът се извиси над отбраната на гостите, за да прати топката в мрежата с глава - 1:0.

 

В 22-ата минута „железничарите" се възползваха от хаос в наказателното поле на Видима и Христо Спасов се оказа най-съобразителен, за да вкара второто попадение за Локо Пд и да удвои преднината му.

 

Въпреки че изцяло владееха инициативата пред собствената си публика, домакините допуснаха гол във вратата си още при първата по-сериозна акция на севлиевци в 31-ата минута.

 

Бившият нападател на Лудогорец Тодор Колев бе изведен на празна врата от Ангел Русев и без никакви проблеми направи резултата 2:1.

 

В 33-ата минута обаче „железничарите" останаха с човек по-малко на терена, след като Валери Георгиев си изкара ненужен втори жълт картон и трябваше да напусне преждевременно играта.

 

След почивката численият пасив на Локомотив не се отрази на съотношението на силите на игрището и домакините продължиха да бъдат по-активни, но с пропуски от изогдни позиции се отчетоха Драги Коцев и Йорданов.

 

Сержиньо бе фаулиран в пеналта на гостите в 86-ата минута и съдията Димитър Андреев логично посочи бялата точка. Христо Златински хладнокръвно реализира дузпата и елиминира интригата - 3:1 полза на Локо Пд.

 

В третата минута на продължението все пак гостите стигнаха до втори почетен гол след бърза атака, при която Кристиян Тафраджийски успя да се разпише за крайното 3:2.