Стойчо Младенов отново обвини БФС в тенденциозност към ЦСКА

снимка: Булфото

Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе афектиран след края на контролата между „армейците" и Спартак Плевен, но не заради изненадващата загуба с 0:3, а заради „тенденциозното" отношение на БФС към клуба.

 

Според наставника на 31-кратните шампиони родната футболна централа прави всичко възможно, за да „погребе" отбора - за примери той посочи сгъстената програма на ЦСКА в първенството, големият брой жълти картони, суровото наказание на Нджонго Присо и протакането на случая с Абел Анисе и хванатите с допинг футболисти Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов.

 

„Всички са срещу нас", каза бесен Младенов след края на проверката в комплекс „Царско село". „Можете сами да прецените, но за мен няма съмнение, че отношението на БФС към нас е тенденциозно. Те искат да ни погребат.

 

Ние сме с най-много картони, въпреки че най-много играем с топката и не спираме да атакуваме във всеки мач. Вижте програмата ни и броя на дните за почивка спрямо другите отбори - така беше срещу Локомотив Пловдив и Берое, сега между мачовете със Славия и Черно море пак.

 

Година след година продължава лошото отношение към нас, има намерение все по-страшни неща да се случват. Защо наказаха Присо за толкова много мачове, въпреки че беше обиждан, оплют и наруган?

 

Призовавам феновете да напълнят стадиона във всичките ни срещи, защото само така ще бъдем силни и ще станем шампиони - няма да се дадем, да знаете", каза още Младенов.

 

За играта в самата контрола той сподели, че не е доволен, но целта е била да се подобри физическото състояние на футболиситите и да се даде шанс за изява на дошлите на проби Джо Диксън и Раул Мартинс.