Христо Стоичков доволен от трите точки, не и от играта

снимка: Булфото

Христо Стоичков не беше особено доволен след победа на неговия Литекс над Ботев във Враца.

 

Водените от носителя на Златната топка за 1994 година постигнаха успех с 3:1 над своя опонент, но той дойде доста трудно. Стоичков имаше претенции към своите основно за представянето през първото полувреме.

 

„Бих разделил мача на две части - много слабо първо полувреме, много брак, слаба дисциплина. Но второто полувреме явно отборът, когато знае, че е по-добър от противника, резултатът не закъснява. Доволен съм от трите точки, и това, че второто полувреме отборът показа това, за което работим всеки ден,", сподели след срещата във Враца легендарният футболист на Барселона.

 

„Досега, с изключение на един-два мача, мога да съм доволен от старанието, от желанието, и най-вече от професионализма. Футболът е колективна игра - когато се правят колективни грешки, всички са виновни, когато се правят индивидуални, пак грешката е колективна".

 

Стоичков заяви още, че не смята умората за фактор, давайки за пример мачовете, които се е налагало той да изиграе за един сезон.

 

„Аз съм играл 82 мача на сезон. Затова сме професионалисти, затова тренираме. Щом са футболисти, ще играят на всеки три дни".

 

Бившият треньор на българския национален отбор и Селта за пореден път отказа да коментира класирането в първенството, заявявайки, че неговият отбор се бори мач за мач.

 

От първия ден ви казах, че не ме интересува кои са пред мен и зад мен. Искам всеки мач да играят. Когато свърши годината, ще направим равносметка. Много пъти сме си правили равносметки, и после доникъде. Всеки ден ще се трудим. Когато се трудиш, резултатите идват", завърши наставникът на Литекс.