УЕФА наказа Арсен Венгер за три мача заради критики към рефер

снимка: theoffside.com

Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа мениджъра на Арсенал Арсен Венгер със забрана да ръководи отбора си от скамейката в продължение на три мача от евротурнирите.

 

Френският специалист също така е глобен с 40 000 евро заради „неподходящото" си поведение по време на мача реванш от 1/8 финалите на Шампионската лига между „артилеристите" и Милан (3:0).

 

Видимо афектиран от отпадането на неговия тим, въпреки гръмката победа, Венгер си позволи да разкритикува словенския съдия Дамир Скомина, който отсъдил 21 нарушения в полза на „росонерите" - цифра, неотговаряща на реалността, според наставника на Арсенал.

 

Професора има горчив опит в изтърпяването на наказания от УЕФА - запоследно Венгер наблюдава от трибуните двубоя от плейофната фаза на Шампионската лига между „топчиите" и Удинезе заради действаща санкция от предишния сезон и отпадането от Барселона.

 

На същия двубой с фриуланите пък Венгер комуникираше по телефона с хора от щаба си, въпреки че нямаше право според регулациите на УЕФА и отново бе наказан - този път „само" в 2 мача.