Иво Тонев разкри: Гонзо поема Левски

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев разкри дългоочакваното име на новия треньор на Левски - това е досегашният спортен директор Георги Иванов, който водеше „сините" преди назначаването на Николай Костов.

 

Според Тонев това е бил единственият реален вариант за заместник на подалия оставка Костов, след като преговорите със Станимир Стоилов се провалиха, а останалите възможни наследници - Димитър Димитров и Илиан Илиев - не са влизали в контакт с ръководството.

 

На 24-ти април Тонев обеща, че ще разкрие името на новия наставник, тъй като в момента няма финализирана договорка с никого. Именно това е причината за срещата на високо ниво днес между адвокат Тодор Батков, Иво Тонев и Георги Иванов.

 

„Пожелавам успех на Гонзо и на целия отбор", каза изпълнителният директор на „сините". „Аз съм казал на футболистите какво мисля, че трябва да се промени, оттук нататък очаквам подобрение. Ще видим в четвъртък дали са ме разбрали."

 

Следващият мач на Левски е изключително важен - на „Георги Аспарухов" ще гостува есенния шампион Лудогорец, като двата тима са с еднакъв актив от 45 точки и изостават с 3 от лидера ЦСКА.

 

Вчера се очакваше Станимир Стоилов да подпише с Левски, но двучасовите преговори между него и Иво Тонев изглежда не доведоха до желания щастлив край за привържениците.

 

Късно снощи Тодор Батков се прибра от Москва и на летището заяви пред Нова телевизия, че е учуден от поставените условия на Мъри Стоилов и на практика го извади от сметките. Според различни информации бившият треньор на Анортозис е пожелал да работи заедно с Наско Сираков, който пък сподели през своята страница във Facebook, че не е бил търсен от никого на "Герена".

 

Батков още на летището заяви, че Георги Иванов ще води Левски, докато не се намери нов треньор, но от ръководството до последно се надяваха, че ще успеят да договорят някой специалист.

 

За съжаление на публиката на Левски обаче Илиан Илиев определи като "глупости" информациите, че ще поема "сините", а Димитър Димитров обяви, че на този етап няма никаква възможност да акостира на "Герена".