Треньорът на Бенфика: Не съм търсил помощ от Моуриньо и Вилаш-Боаш

снимка: БТА

Наставникът на Бенфика Жорже Жезус увери, че не е търсил съвети от Жозе Моуриньо или Андре Вилаш-Боаш преди предстоящия сблъсък между Бенфика и Челси от Шампионската лига.

 

Португалският гранд посреща тази вечер футболистите на Роберто Ди Матело на „Да Луж", но 57-годишният специалист подчерта, че не е търсил помощ от своите сънародници, макар че те отлично познават английския клуб.

 

„Разбира се, че не съм говорил с тях. Челси е добре познат отбор. Познавам го от мачовете, които съм гледал, не от Вилаш-Боаш или Моуриньо", сподели Жезус на пресконференцията преди мача.

 

Той обаче заяви, че Роберто Ди Матео би постъпил умно, ако потърси съветите на Давид Лиус и Рамиреш относно Бенфика, тъй като бразилското дуо преди време играеше именно при „лисабонските орли".

 

„Ако бях на негово място, щях да потърся помощта на футболистите. Но нямам представа какво ще направят в Челси. В техния състав са Иларио и Пауло Ферейра, така че имат четирима футболисти, които са били под мое ръководство и знаят много за моята философия", добави тактикът.

 

Португалският специалист се закани, че тимът му ще направи всичко по силите си, за да надделее над противника.

 

„Всеки тим, който е достигнал до четвъртфиналите разполага е много класен. Трябва да изиграем перфектен мач, както в защита, така и в нападение. Трябва да направим така, че мечтата да победим Челси да се превърне в реалност", завърши Жезус.