ЦСКА взе стадион "Българска армия" и базите за 20 плюс 10 години

галерия:

снимка: SPORTA.BG

ЦСКА получи на концесия стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, след като днес един от собствениците на отбор Димитър Борисов и спортният министър Свилен Нейков финализираха договора за 20 години.

 

В споразумението има опция за удължаване на срока с още 10 години, при положение, че от "армейския" клуб изпълнят ангажиментите си, които ще се състоят главно в реновиране на спортните съоръжения.

 

Финансирането в стадиона и базите през първата година ще се равнява на 1 600 000 лева и може да се покачи до 1 900 000, разкри самият Свилен Нейков

 

„Много радостна новина, най-вече за ЦСКА", започна пресконференцията спортният министър. „Това, което от много дълги години опитвахме, вече държавата в лицето на спортното министерство подкрепя отдаването на базата за 20 години.

 

Естествено, при изпълнение на инвестиционната политика това ще бъде удължено с още 10 години.

 

Днес се постарахме да направим така, че и двете страни да са доволни и сега ще пристъпим към подписването на догорова.

 

Премиерът Бойко Борисов подкрепи това начинание и се надяваме финансовата част да бъде изпълнена от собствениците на ЦСКА, за да може базата да се ползва дълго време.

 

Футболът е най-популярният, най-масовият спорт, този спорт тренират най-много деца и трябва да обръщаме внимание на школата на ЦСКА.

 

„От днес нататък инвестициите изцяло се поемат от футболния клуб, ние само ще ги допълваме, но всичко е съобразено в договора. Пожелавам успех на ЦСКА и се радвам, че стигнахме до това решение.

 

За първата година ще бъдат инвестирани 1 милион и 600 000 лева", завърши министър Нейков.

 

„Това е паметен ден за ЦСКА, защото от създаването на отбора не е имал база, а е ползвал базите от различните министерства", коментира един от собствениците на „армейците" Димитър Борисов.

 

„Сега за първи път имаме възможност да окажем благодарността си към министър Нейков и премиера Бойко Борисов, за това, че този дълъг процес най-накрая се изпълни.

 

Благодарение на спортния министър ЦСКА може да се върне в своя собствен дом. Аз съм много доволен и щастлив от този факт днес.

 

В договора е заложено реновирането на стадион „Българска армия" и за базата в Панчарево, както и ремонт на много други съоръжения, които са насочени към други спортове и които нямат директно отношение към спорта.

 

Първо ще оправим съблекалните на стадион „Българска армия", входовете и ДЮШ", обяви Борисов.