Монтана записа лесна победа над Ботев (Враца) и се отдалечи от опасната зона

снимка: БТА

Монтана успя да спечели дербито на Северозапада срещу Ботев (Враца) с 2:0 с което взе много важни три точки в борбата за оцеляване.

 

С победата си играчите на Антон Здравков вече има актив от 20 точки и е седем точки от 14-то място, което означава изпадане в „Б" група, докато Ботев остава на фаталната 13-та позиция с 15 пункта.

 

Интересните положения на стадион „Огоста" липсваха в началото на срещата и гостите от Враца бяха по-активният отбор, но резултатът бе открит от Монтана.

 

Домакините поеха инициативата след първия гол и логично успяха да удвоят преднината си още преди почивката. Голмайсторът на Монтана Луис Едуардо реализира осмото си попадение за сезона след много добро центриране на Антонов.

 

През второто полувреме Монтана продължи да доминира, но агитката на гостуващия тим не спря да подкрепя отбора, въпреки загубата.

 

В 78-та минута капитанът на домакините Даниел Гаджев пък получи втори жълт и съответно червен картон, който е негов пети за сезона.

 

С успеха си Монтана сложи край на серията си от три поредни загуби и събра 20 точки, с които е далеч от застрашените от изпадане. Ботев пък записа пети пореден двубой без успех и има само една спечелена точка през пролетта.