Юношите до 17 години с равенство срещу Португалия в евроквалификация

снимка: Булфото

Юношеският национален отбор на България (до 17 години) завърши 0:0 с Португалия в първия си мач от елитната квалификационна група 4 за Европейското първенство, което ще се проведе в Словения от 5-ти май.

 

Мачът се проведе в Бремен, като Германия е домакин на елитната група, в която възпитаниците на треньора Александър Димитров участват за първи път.

 

Двубоят с иберийците, чийто отбор стана шампион в тази възраст през 2003-та година, протече равностойно, макар по-често португалците да търсеха победата. Най-опасният им играч беше Иво Родригес, който бе заменен в 66-ата минута.

 

Българите често прибягваха до нарушения в стремежа си да противодействат на съперниците си, като не успяха да спечелят нито един корнер в мача, а им се наложи да отбраняват цели 11.

 

В крайна сметка точките бяха поделени и двата тима ще заемат съответно 2-ро и 3-то място в групата.

 

По-ранният мач от днес завърши с убедителна победа на домакините Германия, които сразиха Турция с 4:0 на стадион „Шпортплац Виненберг".

 

Следващият опонент на младите „лъвове" ще бъде именно Бундестима - на 22-ри март от 13:00 часа на „Везерщадион".

 

Последното предизвикателство за националния ни отбор е срещу Турция на 25-ти март също от 13:00 часа, като на следващия ден се прибират в родината.

 

Състав на Александър Димитров:

 

Георги Китанов (капитан), Денислав Мицаков, Любомир Илиев, Мики Орачев, Петар Чобанов, Стивън Петков (80' - Кирил Десподов), Георги Минчев (77' - Михаел Орачев), Станислав Дрянов, Радослав Цонев (72' - жълт картон), Милчо Ангелов и Борислав Цонев (66' - Александър Василев)