Рома с минимална победа над Дженоа

снимка: БТА

Отборът на Рома постигна минимална победа с 1:0 над тима на Дженоа в среща от 28-ия кръг на Серия А, играна на стадио „Олимпико".

 

Това е втора поредна победа с 1:0 за тима на Луис Енрике, като „вълците" вече са с 44 точки на 6-то място, само на 4 от зона Шампионска лига.

 

Домакините бяха по-добрият отбор и можеха да победят с по-убедителен резултат, но футболистите направиха многопропуски. Дженоа можеше пък да се добере до точката в края на мача след като тръгна да търси гола.

 

Срещата започна перфектно за Рома като още в 3-та минута Греко намери с хубав пас Пабло Освалдо, койот финтира защитник и стреля по земя за 1:0.

 

След това домакините пропуснаха най-вече чрез Ламела и Кяер. Също така и вратаря Себастиан Фрей се намеси добре при удар на Освалдо. Боян Къркич се появи като резерва, но и той пропусна да се разпише. В 71-та минута Дженоа можеше да изравни след като удар на Паласио срещна гредата. Така Рома записа втората си поредна победа и гледа към зона Европа в оставащите кръгове от Серия А.