Стойчо Младенов възропта срещу селекцията в ЦСКА

снимка: SPORTA.BG

Зимната селекция на ЦСКА е сбъркана, атакува Стойчо Младенов. За първи път новият треньор изрече нападка срещу бившия щаб, без да назовава имена. Преди неговото идване за новите отговаряше спортният директор Драголюб Симонович, а старши-треньор бе Димитър Пенев. Но сърбинът бе уволнен след 0:2 от "Черноморец" в първия пролетен мач.

 

"Видно е, че има крещяща нужда от нови футболисти, но няма как да се вземат - каза Младенов. - Не съм участвал в селекцията. Тя е провал, но търсете отговорност от тези, които са я правили. Взети са играчи, които не отговарят на класата на ЦСКА.

 

Видно е от всички. Срещу "Септември" (Симитли) на резервната скамейка имаше футболисти, които не можеха и не трябваше да играят.

 

Антонио Томас е контузен, ще почива три седмици. А Жуниор Мораес не трябваше да влиза. Изключително голям риск поех, като го пуснах. Глезенът му е огромен. Имаше опасност да го загубим до края на сезона. Макар и на един крак, Мораес беше най-добрият, най-разнообразният.

 

На терена излязохме с голобради юноши... Те са добри момчета, имат качества, но тепърва ще се развиват. Не отписвам нищо. Ще се стремим да извлечем максимума и от футболистите, и от мачовете."

 

Испанецът Томас е получил за осми път контузия на едно и също място в бедрото. Не е сигурно колко точно време ще му трябва за възстановяване.

 

"На всяка цена трябва да влязат в състава Тодор Янчев и Анисе - продължи Младенов. - Двамата могат да стабилизират центъра на терена."

 

Срещу "Монтана" в понеделник съставът трудно ще е по-различен от този срещу "Септември". Томас е контузен, Крачунов - наказан, а до последния момент ще се трепери за Мораес. В добавка в понеделник и след това с "Локомотив" (Сф) на линия още няма да са наказаните Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов.

 

Вестник "Tруд"