Президентът на Висшата лига се извини за нападките си срещу ФИФА, бил пиян

снимка: whufc.com

Президентът на Висшата лига Дейв Ричардс се извини за обвиненията срещу ФИФА и УЕФА в кражба на играта футбол от Англия. Това той направи снощи в изявление, като нападна без очевидна причина двете водещи футболни централи.

 

Единствено остава подозрението реакцията на сър Дейв Ричардс да е продиктувана от все още неотшумялата болка за неуспешната кандидатура на Англия за домакин на Световно първенство.

 

Стана ясно обаче, че 69-годишният шеф на Премиършип не бил прекалил с алкохола. Той планира да се оттегли от поста си в края на сезона, но в края на мандата си направи този гаф. Освен, че е бил пиян, Ричардс паднал в басейна край ресторанта, където е бил приема, както си стоял с официалните дрехи, припомня БТА.

 

Този човек е част от спортния елит на света, който участва в спортна конференция в столицата на Катар- Доха. "Бих искал да се извиня за всяка своя вербална атака", каза Ричардс в изявление за Асошиейтед прес от Катар.

 

Той обясни, че коментарите му не са имали за цел да обидят хората, които ръководят Европейския и Световния футбол, а по-скоро са били неправилно интерпретирани.

 

"Искрено съжалявам за всяка дума, от която произтича негативност, както е било интерпретирано от ФИФА и УЕФА."

 

Точните думи на Ричардс бяха, че "Англия е дала на света футбола, а след това - 50 години по-късно, някакъв човек дойде и я открадна. Този крадец е ФИФА".

 

Едва ли обаче думите на Ричардс са били приети нормално от гледна точка на истинското извинение, тъй като снощи човекът с благородническата титла не се задоволи само с това, а обясни детайлно как англичаните пазели правилата такива, каквито са и налагали феърплей. След това той влезе и в диспут дали наистина футболът е роден на Острова или в далечен Китай.

 

"Да, може и в Китай да са играли футбол, но ние го дадохме на света".

 

Другите странни идеи, които шефът на английската Висша лига даде, е ФИФА да подбира внимателно регионите, на които делегира правото да организира Световно първенство. Ричардс дори препоръча да има само определени региони с такива права.