Лудогорец подчини като гост Ботев с 3:0 в първия 1/4-финал за Купата на България

галерия:

снимка: Булфото

Отборът на Лудогорец надигра тима Ботев с 3:0 в среща от ¼-финалите на турнира за Купата на България. Феновете на "канарчетата" отново предложиха страхотна атмосфера на стадион "Христо Ботев".

 

Въпреки това обаче гостите бяха много съсредоточени и успяха да вземат победата. Освен това домакините играха с човек по-малко в последните 20 минути.

 

Като цяло футболистите на Ботев се надяваха предимно със статични положения да изненадат лидера в А група. Първият гол бе дело на Марселиньо, който получи хубав пас от бившия ботевист Йордан Минев през първото полувреме. В средата на втората част Ботев остана с човек по-малко и това даде шансове на Мишо Александров и Кабаселе да направят резултата класически.

 

Срещата започна с много спорно положение в третата минута. Емил Гъргоров получи добра топка в наказателното поле и се забави, но все пак успя да отправи удар. Защитник на Ботев обаче изби с ръка от голлинията, но съдията остана безмълвен.

 

Ботев успя да пресира съперника в началните минути на мача, но не стигаше до чисто голово положение. Димо Атанасов се освободи добре в 10-та минута, но топката излезе в аут. Така се стигна до 21-та минута, когато след грешка в центъра на терена Лудогорец открадна топката и проведе контра атака отдясно, където Минев центрира към Марселиньо, и той от пет метра с глава изведе разградчани напред в резултата.

 

След гола гостите заиграха по-добре и взеха инициативата в мача, който също така се поизнерви и съдията даде няколко жълти картона. В 38-та минута Иван Стоянов удари без топка Петър Атанасов, като и двамата футболисти обаче получиха жълти картони от съдията Стефан Спасов. В тези минути преобладаваха единоборствата и жълтите картони.

 

В началото на второто полувреме Миро Иванов можеше да вкара гол с глава, но вратаря спаси. В 67-та минута домакините от Ботев останаха с човек по-малко след като Венци Бонев бе изгонен. Футболистът на Ботев падна на земята и задържа топката с ръце за да предотврати атака на гостите.

 

След този гол атаките на Лудогорец станаха още по-опасни, докато домакините някак си не си повярваха, че могат да направят нещо в този мач. Така се стигна до 76-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле Кабаселе върна топката към Мишо Александров и той с удар от границата на наказателното поле отбеляза за 2:0.

 

В 87-та минута Ботев създаде добро положение, но Голубович се намеси добре. В ответната контра атака влезлият като резерва Кабаселе се разписа за крайното 3:0.

 

Така Лудогорец стана първият полуфиналист в турнира за Купата на България. Жребият за следващата фаза ще се тегли в петък.