Дешан: Интер е фаворит, ние няма какво да губим

снимка: ройтерс

Наставникът на Олимпик Марсилия Дидие Дешан смята, че Интер е фаворит в ревашна от осминафиналната фаза на Шампионската лига, който ще се играе на „Сан Сиро" тази вечер.

 

Във Франция марсилци победиха с 1:0 с късен гол на Андре Аю, а сега ще бъдат подсилени в атака и от Лоик Реми, който се завръща след контузия.

 

„Ясно е, че след първия мач имаме малко преимущество, но Интер си остава фаворит. Очаквам тежък мач, но ние няма какво да губим и смятам, че ни се открива добър шанс да продължим напред.

 

Разбира се, че предпочитам всички играчи да са налице и най-вече Лоик Реми. Той е най-добрият ни футболист, нашият голмайстор. Той придава ефективност на отбора. Завръщането му заедно със Стефан Мбиа ни дава силата, от която ще имаме нужда. Интер със сигурност ще ни подложи под напрежение.

 

Трябва не само да удържим преднината си, но и да играем добре. Ако имаме щастието да вкараме, за домакините ще стане много по-сложно.

 

Дали ще изпълним намеренията си? Ще видим. Разликата между двата отбора е, че нас ни устройва и равенството, за да се класираме. Докато на Интер им е нужна задължителна победа", заяви бившият наставник на Ювентус на своята пресконференция преди мача.