Войн Войнов: Академик няма с какво да ни изненада

снимка: lokomotivmezdra.com

Ръководството на ФК Банско все още няма яснота къде ще се играе утрешния мач от 16-ия кръг на Западната Б група срещу Академик (София). Административният шеф на отбора домакин Академик  Симеон Кръстанов е представил писмо до футболната централа с искане срещата да се играе на градския стадион в Сандански.

 

От БФС по категоричен начин заявили, че мачът трябва да се играе в столицата. За да стане това трябва да се получи съгласие за достъп до стадион "Българска армия".

 

"Независимо къде ще се играе този мач, ние сме длъжни да бъдем мотивирани и организирани, за да излезем като краен победител от двубоя. Имаме достатъчна информация за играта на Академик София и няма с какво да бъдем изненадани. Ще приложа схема на игра 4-4-2. 11-те, с които ще започна мача във вторник, ще обявя на разбора преди него", каза старши треньорът на Банско Войн Войнов.

 

За мача срещу столичния Академик Войнов няма да може да разчита на Иван Топузов, Сергей Георгиев и Слави Шопов. Топузов е наказан от ДК на БФС за натрупани жълт картони. Шопов е болен. Георгиев е картотекиран от изпълнителния директор на клуба Красимир Горанов пред БФС, но няма да вземе участие в двубоя срещу Академик (София) заради неполучена жълта карта от испанския Канияс където е играл футболиста.

 

При това положение Вон Войнов ще разчита за мача във вторник само на новодошлите вратар Александър Стоянов от ДЮШ на ЦСКА и полевите играчи Петър Тончев от Чавдар Етрополе, Атанас Спириев от Пирин (Гоце Делчев), Васил Захариев от Вихрен (Сандански) и преотстъпените до края на първенството Давид Стоянов и Костадин Аджов от Миньор (Перник).

 

Очаква се вратарския пост да бъде зает от Костадин Янев, пред него в защита - Давид Стоянов, Димитър Крушовски, Георги Ангелов, Костадин Слаев, халфове - Благой Наков, Васил Панайотов, Костадин Аджов и Самир Аесс, нападатели - Петър Тончев и Вайс Кьосов