Удинезе претърпя поражение от АЗ, Стандард и Хановер направиха реми

снимка: БТА

Без основния си реализатор Антонио Ди Натале Удинезе загуби с 2:0 гостуването си на АЗ Алкмаар и компрометира шансовете си за класиране на четвъртфинал в Лига Европа.

 

След нулево първо полувреме Мертенс изведе холандците напред в 64-ата минута, а 20 по-късно Фалкенбург бе точен за крайното 2:0.

 

Удинезе отстъпваше сериозно на домакините преди почивката, но независимо от това създаде най-чистото положение за гол, което бе пропуснато от Данило, чийто изстрел с глава не попадна в целта.

 

През втората част предимството в играта на АЗ бе материализирано, но след инкасирания гол фриуланите опитаха да стигнат до попадение на чужд терен, като Франческо Гуидолин все пак заложи на Ди Натале в 81-ата минута.

 

Вторият гол на резервата Фалкенбург обаче пречупи италианците и те ще имат доста проблеми за решаване в ответния мач на „Стадио Фриули" след седмица.

 

На изпълнения до краен предел „Стад Морис Дюфран" Стандард Лиеж и Хановер завършиха наравно 2:2 в равностоен и напрегнат първи осминафинален сблъсък.

 

Белгийският клуб започна двубоя по-активно и създаваше проблеми за тима от Първа Бундеслига, но с втория си опит за атака Хановер стигна до гол - Щиндъл бе точен от дузпа в 22-ата минута за 0:1.

 

Само 5 по-късно съвсем логично домакините стигнаха до изравняване с прекрасна акция, завършена от Буйенс - 1:1 В 30-ата минута бе осъществен и пълен обрат, след като Чите засече с глава центриране от корнер и направи резултата 2:1.

 

Отново от нищото обаче Хановер нанесе втори сериозен удар по амбициите на Стандард да играе на четвъртфинал в Лига Европа - бившият нападател на Манчестър Юнайтед Маме Диуф получи подаване от Щиндъл и се разписа за крайното 2:2.