Барса и Бока сключиха споразумение за сътрудничество

снимка: fcbarcelona.com

Два от най-популярните отбори в света - Барселона и Бока Хуниорс, подписаха споразумение за сътрудничество в откриването и развитие на футболни таланти. Договорът бе подписан в Буенос Айрес от директора на школата на Барселона Жорди Местре, а от страна на Бока присъстваха президентът на клуба Даниел Ангеличи и главния координатор на ДЮШ Жорди Рафо.

 

"Това е голям ден за Барселона, защото нашият клуб от дълго време разчита много на школата си и истината е, че това вече ни носи дивиденти. От академията на Барселона са излезли световни шампиони и това се дължи на много години упорит труд. За нас е много важно, че можем да си осигурим предимство с този модел", каза Жорди Местре.

 

"Надявам се споразумението с Бока Хуниорс да е успешно. Това е проект, който изисква време и търпение. Очевидно резултатите ще дойдат, ако свършим добре работата си.

 

За нас е удоволствие, че имаме възможността да работим заедно с клуб като Бока Хуниорс. Много е вълнуващо, че моделът, по който ние работим от толкова много години, ще може да бъде поделен и използван", добави директорът на ДЮШ на Барселона.

 

Според споразумението между двата футболни гранда Барселона ще изпрати свои треньори в Буенос Айрес, като ще пренесе проекта си "Ла Кандела" в Аржентина. В замяна каталунците ще имат предимство при преговори за играчи на Бока Хуниорс.