Петров и Божинов пред ранно отпадане от Купата на УЕФА

галерия:

снимка: БГНЕС

Българите Мартин Петров и Валери Божинов и техният клуб Манчестър Сити са застрашени от ранно отпадане от турнира за Купата на УЕФА. В първи мач от втория предварителен кръг, англичаните допуснаха конфузна загуба от датския Мидтиланд с 0:1 на собствения "Сити ъф Манчестър".

 

Петров започна срещата като титуляр и игра пълни 90 минути, докато Божинов се появи на терена в 64-та минута на мястото на Фелипе Кайседо. Изненадващо за всички по трибуните, гостите бяха тези, които откриха резултата. В 15-та минута те се възползваха от грешка в защитата на "гражданите" и след бърза контраатака откриха резултата чрез Олсон.

 

Оттук до края на срещата действието се развиваше предимно пред вратата на датчаните. Мартин Петров бе изключително деен и постави под напрежение защитата и вратаря на Мидтиланд, като малко преди края удари и греда след изпълнение на фаул. Преди това домакините пропуснаха няколко голови възможности, удариха още една греда чрез  Кайседо, но усилията им не бяха възнаградени.

 

В крайна сметка датчаните удържаха крехкия си аванс и отпътуваха за родината си с големи надежди за класиране в следващата фаза. Реваншът е след две седмици в скандинавската страна.