Футболен навигатор за Евро 2016 по Нова

снимка: uefa.com

След като стана ясно разпределението на футболните срещи между Нова и БНТ, които ще излъчат всичките 51 мача от турнира във Франция, Нова Броудкастинг Груп е подготвила комплексна програма за футболните ценители у нас за УЕФА ЕВРО 2016.

От мястото на събитието във Франция ще предават трима коментатори – Георги Драгоев, Димитър Тренев и Илиян Енев. Когато не са зад коментаторския пулт, те ще влизат в ролите и на репортери, а операторът Димитър Манов ще отговаря за точните и атрактивни видео материали за предаванията на Нова – от сутрешния блок до късното издание на Новините на Нова. Към екипа на място ще се присъедини и футболният анализатор на Нова Бойко Величков.

„Le Rendez-vous” (Рандеву) е студийната програма на Нова и Diema, в която водещите Петър Виденов и Виктор Врачев ще информират футболните фенове за най-важното и любопитното, а тримата специални анализатори Антон Велков, Любомир Божанков и Даниел Пеев ще допълват качествената футболна картина с продуцент Борислав Борисов. „Le Rendez-vous” дава заявка да се превърне в любимо място за срещи с компетентни футболни експерти, преки връзки с пратениците на Нова във Франция, репортажи, новини от лагерите на съперниците, анализи на специфични черти на техния стил на игра и връзки с футболните фенове от различни краища на страната. „Le Rendez-vous” ще започва един час преди началото на мачовете и ще е с продължителност 30 минути. А след края на мачовете с начален час 16.00 и 19.00 ч. ще има допълнителни 30-минутни предавания с анализи на случилото се до момента, статистически подробности, кореспонденции и преки включвания по Нова и Diema.

„Déjà vu” (Дежавю) е ежедневният обзор на УЕФА ЕВРО 2016. В него водещите Петър Виденов и Виктор Врачев ще представят разширени репортажи от всеки мач от деня. Ще бъдат добавени още гледни точки, нова порция анализи и коментари. Всяка футболна вечер точно в полунощ, веднага след приключване на студио УЕФА ЕВРО 2016, след мачовете в 22.00 ч. по Diema и Diema Sport.

„Matinée” (Матине) ще прави 30-минутни обзори на най-важното от изминалия ден – всеки ден, в който се играят мачове, от 12.00 ч. по Diema Sport. Във втората му част – от 12.30 ч., ще бъдат представени всички новини и репортажи преди поредния ден от европейското първенство.

Студио „УЕФА ЕВРО 2016” залага на баланса между класическа спортна публицистика и последен клас техническо оборудване с възможност за сетивно съпреживяване на представяната информация. Програмата ще представя информация, анализи, репортажи и подробности от кухнята за съставите на противниковите отбори.

По време на турнира Diema Sport и Diema Sport 2 ще предават мачовете във висока резолюция (HD). Всички мачове, които ще излъчва Нова, ще се предават и по Diema Sport. А срещите, излъчвани по Diema, ще се предават паралелно и по Diema Sport 2.