Може ли да видим Златан в Рио? Да, ако той си реши...

снимка: БГНЕС/EPA

Капитанът на националния отбор на Швеция Златан Ибрахимович може да играе и на олимпийския футболен турнир в Рио де Жанейро през август, ако го поиска, твърдят медиите в скандинавската страна.

"Ако сам реши да играе, нападателят на своите 34 години ще бъде един от тримата футболисти, които попадат в квотата за играч над 23 години, и да бъде включен в олимпийския тим. 

"Аз мисля, че тука е шансът той да опита и тази емоция, коментира селекционерът на младежите до 21 години Хакан Ериксон пред вестник Афтонбладет. Ако той го иска, това са възможности и за него, и за нас. Златан е един от малкото e футболисти, които могат да кажат на новия си клуб, че имат ангажименти за олимпиадата, за националния отбор и това да влезе в договора, добави Ериксон. 

Той допълни, че Лео Меси по същия начин е играл в Пекин през 2008 година, а сега очаква Неймар да излезе на Игрите в Рио. Ериксон добави, че е разговарял с футболистите на Швеция, които се подготвят за Евро 2016 и е поискал да чуе мнението им за евентуалното им участие в Рио.

Според него, интересът е голям, но се отказа да назове имената на хора.  "Клубовете са основния проблем, който трябва да бъде решен, завърши наставникът на младежите. Олимпийските игри ще се проведат от 5 до 21 август, като между 10 юни и 10 юли е eвропейското първенство.