ФИФА ще влиза в нова ера на футбола

снимка: БТА/AP

"Аз искам да бъда президент на всички федерации, да работя с всички вас, за да възстановя ФИФА и да дам началото на една нова ера, в която в центъра на организацията ще бъде футболът", обяви новият президент на ФИФА Джани Инфантино, минути след победата си във втория тур на изборите, които се проведоха днес в Цюрих.

Инфантино събра 115 гласа във втория тур на гласуването и по този начин ще застане начело на световната футболна централа до следващите редовни избори през 2019 година.

"Ще възстановим имиджа на ФИФА по света. Всички ще аплодират това, което ще направим в бъдеще. Искам да благодаря на всички вас, на всички федерации, на другите кандидати.

Това бе едно спортно състезание и страхотна демонстрация на демокрацията във ФИФА. Аз искам да бъда президент на всички федерации, да работя с всички вас, за да възстановя ФИФА и да дам началото на една нова ера, в която в центъра на организацията ще бъде футболът", каза Инфантино веднага след победата си. /БГНЕС на: http://bgnes.com/sport/futbol/4411666/