Уникално и откровено интервю на Бербатов пред журналиста... Бербатов

снимка: PAOK FC

Димитър Бербатов намери оригинален начин да затвори устата на спекулантите и критиците, които постоянно му предричат раздяла с ПАОК и коментират „влошените отношения“ с треньора Игор Тудор и „факта“, че се чувства тъжен в солунския клуб.

В страницата си във Фейсбук Бербо публикува интервю пред „журналиста Димитър Бербатов“, в което сам си задава въпроси, на които отговаря искрено.

ЖДБ (журналистът Димитър Бербатов): Здравей, как се чувстваш?

ДБ (Димитър Бербатов): Здравей, добре съм, но съм разочарован. Загубихме от АЕК и получих червен картон.

ЖДБ: Мислиш ли, че беше за червен картон?

ДБ: Да. Играч на АЕК ме задържаше и ми пречеше да се позиционирам по-добре в наказателното поле. Фактът, че бях ядосан и изнервен, ме накара да го ударя.

ЖДБ: Но това не е причина да удряш някого! Много футболисти ги задържат по време на мачовете.

ДБ: Да, това е вярно. Затова пак казвам – това не е нещо, което отразява по добър начин виждането ми за футбола и моята игра. Но всеки може да си изпусне нервите и да направи нещо глупаво по време на мач.

ЖДБ: Защо беше толкова нервен и ядосан?

ДБ: Поради факта, че гледах мача отстрани и въпреки че АЕК не бе по-добрият отбор, отбеляза гол. Поради факта, че не играех и не можех да помогна. Това беше дерби и аз дойдох тук да играя в точно такива мачове, в които класата и опитът ми могат да помогнат на отбора, а не за да стоя на пейката и да не правя нищо. Но се случи второто.

ЖДБ: И си разочарован от този факт?

ДБ: Да. Когато не играя, не съм щастлив. Проблемът е, че във въпросния момент си го изкарах на колега от отбора на съперника. А аз не съм от тези играчи, които търсят конфликт, това е известен факт, но в случая се случи точно обратното, за което съжалявам.

ЖДБ: И сега?

ДБ: Сега си нося последствията от действията си. Три мача наказание и затова се извинявам на отбора!

ЖДБ: Някои медии твърдят, че вече не искаш да играеш за ПАОК?

ДБ: Затова давам интервю пред теб, а не пред хората, които пишат и говорят тези глупости. Това не е вярно и с такива приказки някои хора се опитват да навредят на отбора. Или да накарат хората да си кажат „виж го, вече не му се играе и затова си изкара червен картон“. Което, разбира се, не е вярно.

Истината е следната – все още изпитвам удоволствие от футбола. Искам да играя. Когато това не се случва, съм ядосан и разочарован. Няма как да изпитвам удоволствие, когато не играя, а ми плащат толкова много пари, и то на фона на случващото се в Гърция. Мога да помогна на ПАОК на терена чрез футболните ми качества и опита, който съм придобил в кариерата си.

Когато това не се случва, съм разочарован и това се вижда. При мен ще се усети, ако страстта към футбола е изчезнала, ако спра да се ядосвам, спра да крещя и да жестикулирам на терена и спре да ми пука за отбора, в който играя. Тогава ще я няма страстта.

Но това не се е случило все още. ПАОК е моят отбор сега и се боря за отбора си, дори когато това означава да получа червен картон, понякога.

 

Interview with Dimitar Berbatov, conducted by journalist Dimitar Berbatov..JDB: Hi, How are you feeling..DB: Hi. I am...

Posted by Dimitar Berbatov on Tuesday, January 26, 2016