Бербатов с невиждан от 13 години гаф в най-неподходящия момент (ВИДЕО)

снимка: PAOK FC

Димитър Бербатов получи първия си червен картон от 13 години насам, като го направи във възможно най-неподходящия момент – в края на дербито от гръцката Суперлига между АЕК и ПАОК, което тимът на българина загуби с 1:0 като гост.

За последно Бербо бе изгонен в двубоя между Вердер и Байер (Леверкузен) на 21 септември 2002 година, когато опита ръкопашен бой с Йоан Мику от състава на съперника и съдията Волфганг Щарк му показа червен картон.

Бербатов влезе на почивката срещу АЕК – нещо, което продължава да изнервя медиите в Гърция, които не спират да критикуват треньора Игор Тудор за избора му на титулярен състав. Митко вече имаше официално предупреждение, но когато в 83-ата минута удари с лакът Симоеш от тима на АЕК, реферът го изгони директно.

Венецуелският нападател на домакините Роналд Варгас отбеляза единствения гол в дербито в 33-ата минута.

АЕК е втори в класирането с 39 точки – далеч по-малко от лидера Олимпиакос, който има 18 победи и само 1 равенство от началото на сеона и е убедителитен на върха с 55 пункта. ПАОК се смъкна на четвъртото място с 33 точки – 2 по-малко от Панатинайкос, от чийто актив служебно са извадени 3 пункта по-рано през сезона.