Без най-големите звезди на старта на битката за Мондиал 2018

снимка: БТА/AP

Дългата и изтощителна битка за класиране на Световното първенство през 2018 година в Русия започва днес в Южна Америка. Без съмнение дори за европейските фенове на футбола мачовете в зона КОМНЕБОЛ представляват сериозен интерес поради наличието на някои от най-бляскавите звезди на играта.

По ирония на съдбата обаче квалификациите за Мондиал 2018 започват без петима от най-известните и най-добри играчи в света изобщо. Суперзвездите от Барселона Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес няма да участват поради различни причини.

Меси е контузен и ще може да се върне в игра едва на 21 ноември за дербито с Реал Мадрид в Примера дивисион. Заради бурното си поведение и червен картон с екипа на Бразилия в първия мач от Копа Америка през лятото Неймар е наказан от ФИФА и ще пропусне първия мач на националния си отбор.

Луис Суарес пък също не може да помогне на Уругвай, защото има още да изтърпява от наказанието си, датиращо от Мондиал 2014 и скандалните му действия срещу Италия.

Колумбия, която днес от 23:30 часа изиграва първия си мач като домакин на Перу, ще бъде без звездата си Хамес Родригес, който е контузен. Заради липса на игрови минути в Челси пък нападателят Радамел Фалкао изобщо не е викан в националния отбор.

Така определено блясъкът на първите мачове от квалификациите в Южна Америка е загубен, но съвсем скоро се очаква героите на Бразилия, Аржентина, Уругвай и Колумбия отново да са готови за екшън.