Пребиха до смърт журналист за критики към футболист

снимка: БТА/AP

Азербайджански спортен журналист бе пребит до смърт, след като разкритикува в интернет популярен местен футболист.

Расим Алиев написал във Фейсбук, че на нападателя на ФК Габала и националния отбор на Азербайджан Хавид Хюсеинов трябва да му бъде забранено да играе футбол, тъй като играчът е отправил неприличен жест към кипърски журналист. Конфликтът започнал на 6 август, когато по време на мача между Габала и кипърския Аполон Лимасол Хюсеинов развял турски флаг, за да подразни кипърските футболисти и фенове. Той бил попитан от журналист за действията си и в отговор просто отправил неприличен жест.

Алиев коментирал случката във Фейсбук, заявявайки, че Хюсеинов "не знаел как да се държи" и бил "невъзпитан и неморален". Алиев бил поканен на среща в Баку от някой, който се представял за роднина футболиста. На мястото на срещата той бил пребит, а в последствие починал от своите наранявания.

Полицията в Баку заяви, че вече няколко души са задържани по случая, а президентът на страната Илхам Алиев призова за "бързо и изчерпателно" разследване. След смъртта на Алиев, от ФК Габала съобщиха, че Хюсеинов е отстранен от отбора до изясняване на случая. /БГНЕС