8-голов трилър преди елиминациите в Голд Къп (ВИДЕО)

снимка: mexsport

Шампионатът на зона КОНКАКАФ (Северна, Централна америка и Карибския басейн) достигна фазата на елиминациите, след като Мексико и Тринидад и Тобаго приключиха мачовете от групите със зрелищно равенство 4:4.

Без съмнение най-вълнуващият мач в турнира до момента изглеждаше под контрола на рекордьора по титли (9) Мексико, след като „Ел Три“ поведе с 2:0. Малко след почивката се разписаха набързо Паул Агилар и Карлос Вела, но три гола в рамките на 12 минути между 55-ата и 67-ата донесоха обрат в полза на Тринидад – попаденията вкараха Керон Къмингс (2) и Кенуайн Джоунс.

В 88-ата минута Андрес Куадрадо изравни на 3:3, а автогол на Джоунс 120 секунди по-късно сякаш бе донесъл пълния успех на мексиканците. Йоханс Маршал в 93-ата минута обаче фиксира крайното 4:4, като след края на срещата и двата тима си осигуриха участие на четвъртфиналите.

Като първи в група С Трининдад и Тобаго ще играе с Панама, а Мексико среща сензацията на Мондиал 2014 Коста Рика. Защитаващият титлата си САЩ се изправя срещу Куба, а Хаити играе с Ямайка в друг четвъртфинал на 18 юли, докато другите два мача са на 19-ти.