Аржентинците играят „за Меси“ на Копа Америка

снимка: БТА/AP

„Искаме да спечелим Копа Америка за Лео“, почти в един глас коментират аржентинските национали от самото начало на първенството на Южна Америка. За никого в страната не е тайна, че тазгодишното издание на турнира се явява нещо като последен шанс за изключително силното поколение на „албиселесте“ да спечели голям форум.

На следващото световно първенство основните фигури в състава ще бъдат в края на кариерите си, вече прехвърлили 30-годишна възраст. По време на цялата Копа Америка футболистите на Херардо Мартино признават този факт, че сега е шансът им да влязат в историята и да прекратят 22-годишната суша откъм трофеи.

Съотборниците на Лионел Меси не пропускат възможността да подчертаят, че той е най-великият играч в историята и в интервютата си обясняват, че се стремят да спечелят „заради него“.

Един от доводите на хората, които все още поставят Диего Марадона по-високо от Меси, е, че Бълхата няма трофей с националния си отбор. Хавиер Масчерано обясни, че желае това да се промени, а с една Копа Америка в колекцията си Меси вече няма да бъде омаловажаван като част на националния отбор.

Серхио Агуеро, Масчерано, Лукас Билия, Хавиер Пасторе и дори Карлос Тевес също се присъединиха към мнението, че Меси е най-великият и заслужава най-много титла с Аржентина.

Финалът за Копа Америка срещу Чили е в събота от 23 часа българско време.