Жестът „Киряков“ в действие срещу Кавани (ВИДЕО)

Голямата звезда на уругвайския национален отбор на Копа Америка Единсон Кавани преживя тежка вечер в четвъртфиналния сблъсък с Чили рано тази сутрин.

Урусите бяха детронирани след поражение с 0:1, а нападателят на ПСЖ бе изгонен в 63-ата минута и остави съотборниците си с човек по-малко, след което Маурисио Исла вкара гола за победата на домакините.

Кавани първо получи жълт картон за оспорване на съдийско решение, а малко по-късно удари шамар на Гонсало Хара и съответно бе изгонен. В последствие снимкови и видео материали показаха защо Кавани си е позволил да удари съперник без топка.

Фотосите са красноречиви, а провокацията е изключително грозна и не подлежи на коментар. Реакцията на Кавани заслужава поне жълт картон, но Хара не трябваше да остава ненаказан, защото действа меко казано неспортсменски. Освен това играчът на Чили преигра и падна демонстративно на терена, въпреки че бе сравнително леко докоснат по бузата от 28-годишния уругвайски стрелец.

В крайна сметка Чили спечели с 1:0 и за първи път от 1999 година се класира на полуфинал в Копа Америка (повече подробности за мача вижте НА ТОЗИ ЛИНК).