Кавани мисли, че Ямайка е в Африка

галерия:

снимка: БТА/AP

Голямата звезда на уругвайския национален отбор на Копа Америка Единсон Кавани (Луис Суарес не участва заради наказание още от Мондиал 2014, когато ухапа Джорджо Киелини) направи комична грешка в коментара си за първия съперник на шампионите на Южна Америка – Ямайка.

Кавани искаше да се изкаже ласкаво за качествата на ямайския национален отбор, който заедно с Мексико е един от двата участници от зона КОНКАКАФ (Северна, Централна Америка и Карибския басейн) със специални покани от организаторите на Копа Америка.

Кавани обаче започна да сравнява Ямайка с други отбори „от Африка“, срещу които се е изправял в миналото, очевидно смятайки, че Ямайка е именно от Черния континент. В последствие в Туитър нападателят на Пари Сен Жермен побърза да се извини за нелепото си изказване и заяви, че се надява то да бъде прието с чувство за хумор, а не като обида.

След като Уругвай започна защитата на титлата си от 2011 година с победа 1:0 над Ямайка (повече подробности НА ТОЗИ ЛИНК), Кавани дори отдели време след края на срещата, за да поздрави и да се снима с няколко от футболистите на съперника.