Фаворитите на Копа Америка 2015: Атрактивната Колумбия

галерия:

снимка: БТА/AP

Ако Колумбия не е успяла напълно да ви спечели с нападателния си стил на Световното първенство миналата година и стигането до четвъртфинал, то сега 'лос кафетерос' са още по-способни да гарантират шоу за зрителите.

Да, Рафамел Фалкао не впечатли през сезона с екипа на Манчестър Юнайтед, но националната фланелка е съвсем друго измерение, а Копа Америка е специален турнир в сърцето на всеки южноамерикански футболист.

Фалкао ще се присъедини към отбор на големи звезди – начело, разбира се, с Хамес Родригес, който спечели голмайсторския приз на Мондиал 2014 и след това се превърна в ключова част от Реал Мадрид, макар и без да спечели трофей с 'белия балет'.

Хуан Куадрадо стана рекордьор с четири асистенции на Световното първенство миналата година и демонстрира великолепно партньорство с Хамес, но не можа да използва инерцията от доброто си представяне в Бразилия и да си заслужи скоростен трансфер.

 4142945

Да, Челси го привлече през януари, но дотогава формата и мотивацията му да играе за Фиорентина го бяха превърнали в обикновен футболист, който след това по никакъв начин не привлече погледите към себе си в Челси.

Куадрадо ще има шанса да докаже, че отново може да бъде изключително полезен на отбора си и че избухването му на Мондиал 2014 не е било случайност. Освен Фалкао, Колумбия ще има още един наистина впечатляващ нападател, който измести от титулярния състав непознатия в Европа Теофило Гутиерес.

4142944

Карлос Бака направи фурор в Испания с екипа на Севиля и вкара 28 гола във всички турнири, като помогна на тима да спечели Лига Европа и да се класира директно в групите на Шампионска лига.

Квартетът Фалкао-Бака-Куадрадо-Хамес може да се мери с нападателната мощ на Аржентина и Бразилия и със сигурност е по-внушителен от офанзивните играчи на Чили, където в предни позиции ще се разчита главно на Алексис Санчес.

Колумбия е фаворит за място на полуфинала, но първо ще има възможността да се реваншира още в груповата фаза срещу Бразилия за нелепото поражение на Мондиал 2014.