Късна драма прати Миланов и ЦСКА в Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Отборът на българския национал Георги Миланов ЦСКА (Москва) по крайно драматичен начин се класира на второ място в руската Висша лига и ще участва в плейофите на Шампионска лига от следващия сезон.

В изключително напрегнатия последен кръг от кампанията ЦСКА (М) се спаси от нелепа загуба като гост на Ростов и с гол в 88-ата минута стигна до равенство 1:1. По същото време основният конкурент на „армейците“ за втората позиция Краснодар също завърши 1:1 с Динамо (Москва) и трябваше да се задоволи с третото място.

Към 88-ата минута на двубоя в Ростов обаче домакините водеха с 1:0 след попадение на Витали Дяков в самия край на първата част. Георги Миланов дори се появи в игра за ЦСКА в 65-ата минута, въпреки че трябва да се подложи на операция идната седмица - „армейците“ обаче се нуждаеха от всичките си подкрепления, за да не изпуснат ШЛ.

В 88-ата минута Понтус Вернблум се разписа с глава след центриране от статично положение и донесе скъпоценния хикс за ЦСКА. Така столичният тим събра 60 точки в края на сезона – колкото има и Краснодар.

В руското първенство обаче при равенство в активите се гледа броят на победите в кампанията – ЦСКА има 19, а Краснодар 17, така че столичани завършиха сезона на второ място.

Краснодар ще участва в Лига Европа, както и четвъртият и петият Динамо и Рубин и носителят на Купата Локомотив.

Шампионът Зенит изпрати голямата си звезда Дани с победа 1:0 над Локомотив в последния кръг. Георги Пеев пък се разписа при зрелищното равенство на Амкар 3:3 като гост на Спартак (Москва).

Изпадащи в Русия са Торпедо и Арсенал, докато Ростов и Урал ще играят плейоф за оцеляване.