Блатер наглее - говори за обединение против корупцията

снимка: БТА/AP

Призив за обединение в борбата срещу корупцията отправи Сеп Блатер във встъпителното си слово при откриването на Конгреса на ФИФА в Цюрих.

С това той сложи начало на гласуването на делегатите за президентския пост на ръководния футболен орган, като негов конкурент е йорданският принц Али бин Ал Хюсеин. 

"Призовавам всички вас за обединение и силен отборен дух, за да правим правилните крачки заедно. Не винаги е лесно, така че само с пълно обединение можем да заличим проблемите, които бяха създадени в последно време. Ние сме тук, за да решаваме именно тях. Важно е да вървим напред и е важно да го правим с прозрачност. Трябва да се борим срещу корупцията, срещу манипулирането на резултати от мачове, срещу расизма и дискриминацията. Нека покажем на света, че ние сме способни да управляваме институция като ФИФА. Нека покажем, че можем да го правим заедно", каза той. 

Встъпителното слово на Блатер пред делегатите на ФИФА беше прекъснато за кратко от две жени, които изразиха своите политически възгледи на всеослушание. Едната от тях носеше палестинското знаме.