Италия и Англия размениха по удар в Торино (ВИДЕО)

снимка: БТА

Броени дни след равенството с България в европейска квалификация, тимът на Италия записа ново равенство, този път в приятелска среща - 1:1 с Англия на "Ювентус Стейдиъм" в Торино.

Преди почивката "скуадрата" поведе с попадение на Грациано Пеле, но малко преди края Андрюс Таунзенд възстанови равенството за английския тим.

Англичаните започнаха по-нахъсано, но първата опасност дойде пред тяхната врата. На Джо Харт се наложи да избива със сетни усилия прекрасен прехвърлящ удар в 10-ата минута.

Постепенно домакините овладяха средата на терена и започнаха все по-сериозно да притискат опонентите си.

Уейн Рууни разтресе горната греда след удар извън наказателното поле в 21-ата минута. Англичаните пробиха по левия фланг, а в малкия пеналт Буфон буксира пред Хари Кейн, който опита да вкара с глава. Отбитата топка отиде при голмайстора на Манчестър Юнайтед, но горната греда спря удара му.

В 29' обаче резултатът вече бе открит в полза на Италия. Джорджо Киелини влезе в нетипична роля и качи топката на главата на Грациано Пеле, който от своя страна я насочи към един от ъглите на вратата, вкарвайки за 1:0.

Малко след почивката Пеле можеше да вкара и второ попадение, но таранът на Саутхямптън не успя да се разпише, останал очи в очи с Джо Харт.

Хари Кейн и Киърън Гибс в последвалите минути опитаха да върнат Англия в мача. При удар на Кейн топката рикошира от крака на италиански защитник и излезе в корнер. Гибс пък получи удобен пас в наказателното поле, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 72-ата минута Буфон трябваше да проявява рефлекса си, след като Уейн Рууни получи пас от около 30 метра и стреля от границите на наказателното поле в левия ъгъл на италианския вратар. Той с вещина успя да отбие тежкия изстрел на английския нападател.

Капитанът на Англия бе близо до гол 2 минути по-късно, но не му достигна една крачка, за да засече прострелен пас пред малкото наказателно поле.

Гостите все пак се добраха до изравняване в 78-ата минута, след като Таузънд овладя топка пред наказателното поле и от 20 метра разстреля Буфон – 1:1.

Пет минути преди края Лука Антонели можеше да донесе успех на италианците, но неговият изстрел излезе в аут.