Кака с гол в дебюта си в САЩ (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Бившият халф на Милан и Реал Мадрид Рикардо Кака успя да се разпише в своя дебют в САЩ. Бразилецът помогна на своя отбор Орландо Сити да стигне до равенство 1:1 срещу Ню Йорк Сити.

За двата отбора този мач е исторически, тъй като е първи за тях в Мейджър Лийг Сокър. Двубоя се игра на Ситрес Боул във Флорида пред 67 хиляди привърженици. Микс Дискеруд изведе гостите напред в резултата след 76 минути игра, с дебютен гол в лигата за Ню Йорк Сити.

Домакините от Орландо вървяха към сигурна загуба, след като Аурелиан Колин получи червен картон за грубо нарушение срещу бившия нападател на Барселона Давид Вия.

В заключителните минути на мача Рикардо Кака отбеляза изравнителното попадение с помощта на рикошет след пряк свободен удар.

„Беше много трудно, защото губихме в резултата. Но аз отбелязах и стигнахме до равенството“, каза бишвият носител на Златната топка след мача.

4135142

„Емоцията е огромна, след като това е първият гол за Орландо в първенството. Много съм щастлив, че го отбелязах. Имаме още да се подобряваме и работим усилено. Атмосферата бе невероятна и благодаря за подкрепата. Публиката бе с нас през цялото време. Благодаря ви, Орландо“, завърши Кака.