Робиньо и Марсело се завръщат в националния на Бразилия

снимка: БТА/AP

Робиньо и Марсело се завръщат в състава на националния отбор на Бразилия за приятелските мачове с Франция и Чили. Петкратните световни шампиони ще играят с Франция в Париж на 26 март, а три дни по-късно срещат Чили в Лондон.

Двубоите са част от подготовката на тима за Копа Америка през юни. Това ще бъде първи официален турнир за бразилския тим след отпадането на полуфиналите на Мондиал 2014 в Бразилия.

Възпитаниците на Дунга не са играли среща след победата срещу Турция с 4:0 и Австрия с 2:1 в контроли през ноември миналата година, но тогава Робиньо и Марсело не бяха в състава. 31-годишният Робиньо беше титуляр, когато Дунга беше начело на тима на Мондиал 2010.

В състава са още Неймар, Давид Луис, Тиаго Силва, Оскар, Вилиан и Филипе Коутиньо. Извън тима са Данте, Рамирес, Луис Адриано, Алекс Сандро и Кака, който в момента играе в САЩ.

"Ние се опитваме да наблюдаваме колкото се може по-голям брой играчи. Сега имаме тези приятелски срещи, но Копа Америка и световните квалификации ще бъдат най-важните ни мачове на годината", заяви Дунга. В първия си мач от Копа Америка Бразилия ще играе с Перу на 14 юни.