Кот д'Ивоар стигна до хикс с човек по-малко; Камерун изпусна Мали (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

След като по-рано вчера Кот д'Ивоар успя да избегне поражението срещу Гвинея и завърши с 10 човека 1:1, Камерун направи идентичен резултат в късния мач от гр упа D на турнира за Купата на Африка срещу Мали.

Малийците, които завършваха на 3-о място на последните две издания на турнира в Африка, до момента нямат победа над Камерун. И те водеха 6 минути преди края с гол на Самбу Ятарабе в 71-ата минута, но Амброуз Ойонго изравни и спаси Неукротимите лъвове.

В последната минута Мали можеше и да изтръгне победата, но съдията маркира закаса при добавка на Ятарабе след изпълнение на фаул от Сейду Кейта. По подобен начин стана и попадението на Мали, след като пак Кейта изпълни свободен удар и намери автора на попадението на задна греда съвсем непокрит.

4130786

Но защитата им загуби концентрация в края на мача и допусна дълго подаване към Ойонго, който излезе сам срещу вратаря Сумбела Диаките и го прониза. След мача германският треньор на Камерун Фолкер Финке обеща подобряване на играта, за да се избегне фиаско, подобно на това на Световното първенство в Бразилия.

В среща от група "Д" на турнира по футбол за купата на африканските нации отборите на Кот д'Ивоар и Гвинея завършиха 1:1. В 36-та минута Гвинея поведе с гол на Мохамед Ятара след груба грешка на Коло Туре.

В 58-та минута отборът на Кот д'Ивоар остана с човек по-малко на терена, след като нападателят на Рома /Италия/ Жервиньо удари с ръка без топка играч на Гвинея и получи директен червен картон от главния съдия от Алжир.

Макар и с десет души на терена, отборът на Кот д'Ивоар стигна до равенството с гол в 72-та минута на влезлия като резерва нападател на ЦСКА /Москва/ Сейду Думбия, посочва БТА.